Actief betrokken zijn

Om onze missie van rendement en verantwoordelijkheid leveren te ondersteunen, werken we samen met bedrijven om hen te helpen hun ESG-activiteiten te verbeteren en te onderhouden.

Het creëren van positieve verandering

“Active ownership” is een indrukwekkende manier om de shareholder value te beschermen, om het rendement op lange termijn te verbeteren, en om positieve veranderingen te stimuleren. In de praktijk, doen we dit door onze formele stemrechten uit te oefenen, en met ondernemingen in gesprek te gaan, en hen aan te moedigen hun management systemen en ESG-prestaties te verbeteren. 

Bron: Nordea Asset Management Responsible Investments Rapport 2023

Methane collaborative engagement

Methaan is een broeikasgas met een opwarmend effect van maar liefst 80 keer dat van C02. Dat maakt het terugdringen van de uitstoot van methaan een van de meest effectieve kortetermijnmanieren om het tempo van de klimaatverandering te vertragen. In de zinderende hitte van Texas gingen Nordea Asset Management en medewerkers op een excursie van een week naar Houston en het Permian Basin om met 12 olie- en gasbedrijven in dialoog te zijn met betrekking tot het meten, rapporteren en beperken van methaanemissies. Het doel is dat de beoogde bedrijven bijna-nul methaanemissies bereiken, ondersteund door de Oil and Gas Methane Partnership 2.0 (OGMP 2.0) Gold Standard-rapportage. Het team nam ook deel als sprekers op de Global Methane Mitigation Summit en organiseerde gerichte workshops zowel in Texas als later in Canada, waarbij nieuwe bedrijven werden samengebracht met experts van de Verenigde Naties en bestaande ondertekenaars van OGMP 2.0, om van elkaar te leren.

De volgende video is in het Engels

Methane Engagement Case

In dialoog treden met bedrijven in de olie- en gasindustrie over de openbaarmaking en beperking van hun methaanemissies.

Belangrijkste punten

Gevaar in het water

Engageren met farmaceutische bedrijven om de rol aan te pakken die zij spelen in de watervervuilingscrisis in India 

Key points